top of page
pexels-cottonbro-6191128.jpg

Revalidatie na een operatie

Wij begeleiden je in de gehele revalidatie en indien je met vragen zit, kunnen deze direct beantwoord worden. Het verdere verloop van je revalidatie hangt ook weer af van de operatie die je kreeg. Uiteraard zullen we die met jou bespreken en houden we rekening met jou verwachtingen en doelen.

Wanneer je best start met kinesitherapie na een operatie is afhankelijk van de operatie die bij jou werd uitgevoerd. Het kan zijn dat ze je de eerste weken aanraden om te rusten en het natuurlijk herstel van het weefsel af te wachten. Het kan wel zijn dat je al lichte oefeningen voor thuis meekrijgt om zwelling en stijfheid tegen te gaan.

Sommige specialisten geven je vanaf week één al toestemming om langs de kinesist te komen of indien je dit zelf wenst is dit ook zeker mogelijk. Zo kunnen wij je vanaf het begin opvolgen. We kunnen je al uitleg geven over wat er allemaal gaande is met je lichaam, hoe het normale verloop er moet uitzien en hoe de verdere revalidatie er zal uitzien.

Ook werken we al op spierspanningen die je creëert door eventuele ‘beschermingsreacties’ van je lichaam en proberen we de zwellingen rond het geopereerde deel al weg te werken. Ook bekijken we je oefeningen die je meekreeg om te zien of je deze juist uitvoert en geven er indien nodig nog een aantal bij om je bloeddoorstroming te verbeteren. Het vroegtijdig opstarten van kinesitherapie zal het herstelproces dus versnellen.


Je kan bij ons terecht voor de behandeling na een: 

 

  • knie-, heup-, schouderprothese

  • peeshechting

  • operatie na een breuk

  • rugoperatie

  • kruisbandherstel

  • … 

bottom of page