top of page
WhatsApp Image 2021-10-17 at 13.19.01 bewerkt1.jpg

Kine voor sporters

Ben je een sporter en je ervaart problemen bij het sporten?
Vind je dat je niet genoeg presteert, dat je mobiliteit of kracht tekort komt, je snel blessures oploopt of momenteel pijn ervaart tijdens het sporten?
Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Zowel als professionele als recreatieve sporter, jong of oud, kan je bij ons terecht met je sportblessures. Pijn tijdens en na het sporten kan hinderlijk zijn en kan je prestaties beïnvloeden. Het blijven sporten met pijn is dan ook een negatieve factor voor herstel, wat het behandelen van een blessure noodzakelijk maakt. Ook wanneer je vindt dat je niet goed presteert of je mobiliteit of kracht tekort komt, is het mogelijk een afspraak te maken. Dit is ook zeker belangrijk naar preventie of herval van een blessures toe.

Wanneer starten met sportkinesitherapie?

Wanneer je klachten ondervindt bij het sporten, wacht zeker niet te lang met een afspraak te maken. We zullen altijd streven naar een revalidatie terwijl je nog kan blijven sporten. Indien je te lang wacht met hulp zoeken, kan het zijn dat je je sport moet staken en duurt het langer voor je van je blessure zal herstellen.

Je kan best een sportkinesist raadplegen indien je last hebt van specifieke sportblessure zoals spieroverrekking, spierscheur, peesontsteking, instabiel of pijnlijk gewricht, maar ook evengoed blessures aan o.a. de meniscus en kruisbanden of chronische sport-gerelateerde pijnklachten.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wanneer je in behandeling bent, wordt er gezocht naar zwaktes, verkortingen, relevante asymmetrieën, houdingsafwijkingen en compensatiestrategieën. We analyseren wat je lichaam nodig heeft om je sport te kunnen uitvoeren en zorgen dat je efficient en sportspecifiek kan trainen. 

We gaan op zoek naar de oorzaak van je blessure en streven naar een lichaam waarbij zowel spieren als gewrichten optimaal samenwerken om uw lichaam beter te laten functioneren.

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en het verdere verloop van je revalidatie en sporttrainingen worden samen met jou als sporter besproken. 

 

In de praktijk worden er oefeningen aangeboden die voor jou persoonlijk opgesteld worden en corrigeren we waar nodig. Ook voor thuis zal je oefeningen meekrijgen die afhankelijk van je tijd, je thuis, onderweg of tijdens het werk kan doen.

Sportkinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Om de behandeling te optimalieren  combineren we dit dan ook vaak met algemene kinesitherapie, oefentherapie en eventueel dry needling.

Je kan bij bij ons terecht voor de behandeling van:
 

  • patellapees-, achillespees-, scheenbeenvliesontsteking, ...

  • schouderinstabiliteit

  • heupimpingement

  • tenniselleboog

  • hyperlaxiteit

  • frozen shoulder

  • ...

Wist je dat ...

 

Tessa een postgraduaat manuele & sportkinesitherapie gedaan heeft? Ook is ze zeer gedreven om sporters zo snel mogelijk pijnvrij terug aan het sporten te krijgen.

Tessa heeft zelf verschillende sporten gedaan: atletiek, tennis, voetbal, softbal, joggen en heeft lang geturnd met specialisaties tumbling, acro en demo. Momenteel houdt ze zich vooral bezig met padel en crossfit.

bottom of page